Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در قشم برای اولین بار در کشور برای ساخت مسکن استانداردهای جدیدی تعریف و اجرایی می شود.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم به نقل از نسل برنا، حمیدرضا مومنی شامگاه پنجشنبه در دیدار مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان با وی افزود:  براساس این استانداردها به جای صدور پروانه کلی ساخت مسکن، درفرایند ساخت آن، مرحله به مرحله پروانه صادر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یکی از مزیت های این استانداردها را ساماندهی معماری مسکن در قشم دانست و گفت: متاسفانه این معماری فاقد هویت است وما اگر بتوانیم  این استانداردها را در ساخت مسکن روستایی اجرایی کنیم این هویت قابل احیا است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود، ساخت و سازهای غیرمجاز و تنزل کیفیت سازه ها را در قشم از مشکلات فراروی سازمان منطقه آزاد قشم خواند و گفت: ما از هر نهادی که در قشم به ساخت مسکن مبادرت می کند انتظار داریم با رعایت قوانین، مقررات و استانداردهای منطقه آزاد قشم با این مشکلات مقابله کند.


مومنی مقوله توسعه روستایی را صرفا به ساخت مسکن در روستا محدود ندانست و تصریح کرد: نگاه سازمان منطقه آزاد قشم به این مقوله بسیار فراتر از مسکن است ولی هماهنگی بنیاد مسکن را با سازمان در روستاهای قشم برای نیل به این هدف کاملا ضروری می داند.


مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین با تاکید بر تاثیر مثبت توسعه گردشگری در توسعه روستاهای قشم به تحولات بزرگ در اقتصاد این روستاها  و بخصوص مهاجرت معکوس اشاره کرد و با اظهار نگرانی از عدم همخوانی توسعه شهری با توسعه روستایی در قشم یادآور شد: اگر این همخوانی ایجاد نشود ما در بلند مدت در توسعه گردشگری قشم دچار چالش خواهیم شد.


رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم در پایان سخنان خود با اظهار رضایت  از همکاری و همگامی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان و شهرستان قشم با سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: ما آماده همکاری با بنیاد هستیم و اعتقاد داریم که هرچقدر این بنیاد فعالیت هایش در قشم گسترده تر، کیفی تر و سریع تر باشد، کمک بزرگی در جهت رسیدن به اهداف توسعه ای سازمان منطقه آزاد قشم خواهد بود.


براساس این گزارش شهریار نوری زاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان نیز پیش از سخنان رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، طی سخنانی با اشاره به تفاهم نامه های امضاء شده بین این بنیاد و سازمان، وجود اعتماد متقابل بین دوطرف را بزرگ ترین سرمایه و ارزش خدمت به روستاها را بالاترین ارزشها خواند.


محرم بهاروند معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم  و محمدرضا ترکی رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان قشم نیز درآغاز این دیدارگزارش های مبسوطی از همکاری های گسترده این بنیاد با سازمان منطقه آزاد قشم در چارچوب تفاهم نامه های فی مابین ارائه کردند.


گفتنی است در این دیدار مصطفی مدنی معاون عمران روستایی  و محمد کریمی نژاد مدیر اجرایی معاونت عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هرمزگان، نریمان توکلی جویباری مشاور و مدیرحوزه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، فرج طهماسبی دیزج سرپرست مدیریت امور شهری و روستایی، حسین ناصری نژاد مدیر دفتر فنی و طرح های عمرانی، نورالله کرمی شاهملکی سرپرست مدیریت شهرسازی و معماری، امیر سلکی مدیر امور درگهان و سرپرست مدیریت منطقه ویژه اقتصادی قشم، بهادر طالبی زاده سرپرست املاک و مستغلات، محدثه رزمجو مدیر حقوقی و قراردادها و حسین مرادی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم نیز حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قشم مسکن سازمان منطقه آزاد قشم ساخت مسکن در قشم مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ساخت مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۵۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • مقررات سختگیرانه برای رعایت استانداردهای ایمنی در بنادر بوشهر
  • عملیات اجرایی بنادر جدید لنگه و مکران آغاز خواهد شد
  • احداث ۲۰۰ مدرسه بزرگ‌مقیاس در کشور
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • رئیسی:تورم روز به روز کاهشی می‌شود/ فرآیند تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن اجرایی شده است/گشت ارشاد مدیران عملیاتی شده است
  • شناگر قشم در رقابت‌های شنای آزاد کشور خوش درخشید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • پرداخت ۵۰۰ میلیون تومان برای کمک به ساخت مسکن روستایی در کردستان
  • مهلت پرداخت تسهیلات مسکن ایثارگران تا پایان خرداد
  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی